Razkrivamo: Hyundaijev tekmec Toyote Prius

13. 9. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Fotografi so ujeli Hyundaijev novi hibridni in priključno hibridni avtomobil, ki naj bi na trg prihodnje leto prišel kot novost za modelno leto 2017. Posneli so tudi njegovo notranjost.

Hyundaijev hibridni model si bo tehnično osnovo sicer delil z novo Elantro, ki jo bodo predstavili v približno enakem času, a se bo oblikovno razlikoval od nje. Hyundai bi s tem predvsem rad nakazal, da gre za neposrednega tekmeca Toyote Prius.

Pod karoserijsko pločevino se bo verjetno skrivalo nekaj, česar v Toyoti Prius tudi po prenovi ne bo. Ker bi mu radi namenili bolj prostorni potniški prostor in povečali električni doseg, ki naj bi se gibal pri 70 kilometrih, so se pri Hyundaiju namreč odločili, da bodo v hibridnega novinca vgradili zmogljive litij-polimerne baterije. Te bodo napajale elektromotor, ki bo deloval v kombinaciji z 1,6-litrskim bencinskim motorjem.

V notranjosti si bo Hyundaijev hibridni model oblikovne smernice seveda delil z drugimi modeli korejske avtomobilske tovarne. Instrumenti bodo verjetno bolj analogni kot digitalni, kakršne poznamo v Priusu. V notranjosti prototipa je mogoče videti tudi velik zaslon, ki bo verjetno služil upravljanju info-zabavnostnih funkcij in prikazu podatkov o pogonu.