Razkrivamo: Mercedes-AMG GT3

8. 7. 2015
Deli

Zdaj, ko Mercedes-AMG GT že vozi po cestah, so v Stuttgartu začeli razvijati njegove posebne različice. Ena takšnih bo tudi "GT3", ki so jo fotografi zalotili na dirkališču Nürburgring.

Čeprav je bil prototip močno zamaskiran in brez karoserijskih dodatkov, je mogoče razbrati, da gre za precej širši avtomobil od originalnega GT. Spredaj je precej aerodinamičnih dodatkov za potiskanje avtomobila k tlom, ki jih dopolnjujejo prednja krilca in veliko krilce na zadku.

Prototip ima vse lastnosti serije Black Series, ki jo ponavadi predstavijo ob zaključku modelnega cikla. Glede na to, da je GT bil predstavljen lani, modeli pa običajno "živijo" sedem do osem let, bi lahko Mercedes-AMG GT Black Series na cestah zagledali leta 2016 ali 2017. To bi bil tudi ustrezni čas za predstavitev cestne različice dirkalnika Mercedes-AMG GT GT3, ki smo ga spomladi videli v Ženevi.

Glede na vrsto napovedi, da naj bi Mercedesu-AMG GT3 namenili vrsto različic po zgledu Porscheja 911, bi lahko sklepali tudi, da se pod kamuflažo namesto"črne serije" skriva Daimlerjev tekmec Porscheja 911 GT3 ali GT3 RS. Verjetno se bo imenoval drugače, saj je oznaka GT3 v lasti Porscheja. Moč njegovega motorja V8 verjetno ne bo presegla 550 "konj", bo pa z ogljikovimi vlakni močno olajšan, zato lahko pričakujemo silovite vozne lastnosti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol