Razkrivamo: Novi Renault Espace

25. 8. 2014
Deli
Razkrivamo: Novi Renault Espace

Avtomobilski salon v Parizu bo pomemben mejnik za francoski Renault. Ob novem Twingu, ki bo tedaj že pri prvih kupcih, bo na domačih tleh dobil največ pozornosti javnosti naslednik Renaultovega Espacea.

A ta bo povsem drugačen, kot je bil enoprostorec s tem imenom. Novi Espace (še ni sklenjeno, ali bodo obdržali to ime) bo namreč sodoben križanec, v marsičem podoben lani v Frankfurtu predstavljeni študiji Initiale Paris.

Novega Espacea smo v naši reviji prvič najavili že lanskega junija in da bi si osvežili spomin, spet objavljamo računalniško fotografijo. Zasnovan bo na Renaultovi in Nissanovi platformi CMF (Common Module Family), na kateri sta tudi zadnja dva Nissanova križanca Qashqai in X-Trail. Naslednik Espacea bo tako nekakšna Renaultova različica pogleda na sedanji uspeh križancev po svetu.

Pri tehniki lahko pričakujemo številne podobnosti, se bo pa Espace razlikoval tako po zunanjosti kot tudi po drugačni notranjosti, za kar bo zaslužen glavni Renaultov oblikovalec, Nizozemca Laurens Van Der Acker.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"