Razkrivamo: Tesla X že na cesti

27. 3. 2015
Deli

Po dolgem pričakovanju si lahko navdušeni občudovalci Teslin novi model X ogledajo na preskusni stezi. Proizvodnja naj bi stekla jeseni.

Ko so ga avtomobilski paparaci ujeli na preskusni stezi, je bil Teslin prvi električni športni terenec sicer še močno zakamufliran, a je kljub temu mogoče zaznati precej športne aerodinamične linije in nekatere posebnosti kupejevsko zasnovane karoserije, kot so zadnja vrata, ki se odpirajo navzgor. Menda bodo ostala tudi na serijskem modelu.

Na fotografijah testnega avtomobila je med drugim mogoče opaziti tudi nastavek za vlečno kljuko, s čimer bo Tesla X prvi električni avtomobil, ki bo kljub kompleksnosti pogona omogočal vleko prikolice, na zadek pa naj bi bilo mogoče pritrditi tudi druge aktivnemu slogu življenja voznikov primerne dodatke. Čeprav velik osrednji zaslon gotovo ostaja, naj bi bila potniška kabina s prostorom za sedem potnikov sicer bolj uporabno naravnana kot v limuzinski Tesli S, za pogon pa naj bi poskrbela dva nekoliko oslabljena elektromotorja iz štirikolesno gnane limuzine S P85D.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja