Razkrivamo: Renault Alpine bo imel hibridni pogon

26. 7. 2015
Deli

Fotografi so med preskusnimi vožnjami na jugu Španije ujeli testno mulo Renaulta Alpine in naleteli na namig, da bi lahko imel hibridni pogon.

Renaultov športni kupe, ki naj bi bil v serijski izvedbi na voljo konec leta 2016 ali v začetku leta 2017, je bil sicer odet v močno modificirano karoserijo Lotusa Exige, a bo končna različica verjetno izhajala iz konceptnega avtomobila, ki so ga pred dobrim mesecem predstavili v Le Mansu.

Zanimiva sta predvsem nalepka s strelo in gumb na stebričku za desnimi vrati, ki nakazujeta, da je prototip opremljen s hibridnim pogonskim sklopom. Konceptni avtomobil je imel 1,6-litrski bencinski štirivaljnik z močjo okrog 240 "konjskih moči". Z enakim motorjem bodo verjetno opremili tudi serijski avtomobil, a ga bodo nadgradili z elektromotorjem, ki bo njegovo moč verjetno dvignil na dobrih 300 "konj" in omogočal tudi nekaj kilometrov električne vožnje.

Fotografom je uspelo posneti tudi notranjost prototipa, po kateri lahko skplepamo, da bo opremljen z digitalnimi prikazovalniki hitrosti, vrtljajev motorja in drugih podatkov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja