Renault Megane Coupe-Cabriolet za pomlad 2010

18. 12. 2009
Deli

Predstavitev novega rodu Megana kupe-kabrioleta naj bi bila načrtovana že za septembrski avtomobilski salon v Frankfurtu, a so jo, kot kaže, Francozi prestavili na marec 2010 in se raje v Nemčiji z goro prototipov predstavili kot električna sila avtomobilske prihodnosti.

Novi Megane Coupe-Cabriolet bo po zasnovi strehe sledil predhodniku, kar pomeni trdo pomično streho, in ne mehke, kot jo bo imel novi Golf kabriolet. Glavnino tehnike in oblike za novinca so pri Renaultu povzeli po Meganu Coupe, s katerim si bo novi kupe-kabriolet delil sprednji del do vrat, saj bo zadek zaradi večjega pokrova prtljažnika, pod katerega mora velika pomična streha, večji.

V potniškem prostoru – armaturna plošča bo povzeta po drugih Meganih – bo vzbujal občutek, da je prostornejši, saj bo streha sestavljena tudi iz velikega prozornega dela, zaradi katerega bo na sedeže 'priteklo' več svetlobe. Motorna paleta ter preostala tehnika bosta povzeti po že predstavljenih Meganih. Večina bencinskih motorjev bo tako prisilno polnjenih (izjema bo verjetno le dvolitrski bencinec s CVT-menjalnikom in 103 kilovati moči), v ponudbi pa bodo seveda tudi turbodizli. Najzanimivejša kombinacija bo brezstrešna karoserija s 130 TCe.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"