So vohuni ujeli Phaetona CoupeCabrio?

27. 9. 2007
Deli

Za zdaj lahko zgolj ugibamo, kaj naj bi Audi oziroma Volkswagen preizkušal s skrajšanim Audijem A8. Viri pravijo, da Volkswagen širi Phaetonovo paleto na kupekabriolet, ki bi se pomeril z Mercedes-Benzovim SL-om.

Tu sta mogoča dva scenarija. Po prvem bi si Phaeton delil platformo s trdo pomično streho s Porschejem Panamero, drugi scenarij pa pravi, da naj bi si Phaeton CC osnovo sposodil pri novih Audijih A6 in A8. Aktualna generacija Phaetona pri kupcih ni najbolj priljubljena, zato Volkswagen z novim modelom in razširitvijo na kupe-kabriolet načrtuje, da se bo zgodba obrnila na bolje.

Ta čudni A8 zagotovo pomeni nekaj velikega, saj so preizkuševalci, takoj ko so uzrli vohunskega fotografa, zapustili kraj srečanja s polnim plinom in prototip skrili v tovornjak. Zato le uživajte v verjetno edinih fotografijah tega ‘čudesa’. Za poslastico pa naj dodamo še ilustracijo Volkswagnovega Phaetona CC. Če bo . . Motor? Predstavljamo si 5, 2-litrski desetvaljnik z več kot 430 ‘konji’ ter najmanj 500 Nm navora.

Morda pa je kratki A8 testna mula za Porscheja GT Coupeja ali kupejevskega A8 oziroma tekmec BMW-jevi Šestici, Maseratijevemu Gran Turismu … CoupeCabrio?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol