Twingo CC!

28. 3. 2009
Deli

Prva generacija Twinga je povzročila precej razburjenja in prejela veliko pozitivnih kritik, saj je Renaultu uspel zanimiv koncept malega mestnega avtomobila. Zgodba druge generacije je veliko bolj umirjena, a morda je tako le začasno, saj Francozi pripravljajo novo revolucijo.

Dame in gospodje, trenutno najmanjši kupe-kabriolet na našem trgu Micra C+C bo, kot kaže, že v roku leta dni dobila konkurenta v novi različici Twinga. Francoski revolucionarni malček bo imel trdo pomično streho, v nasprotju z bratom s fiksno streho pa bo imel le dva sedeža. Zadek bo zavihan v veliko krilce, na bokih bosta streha in zadek povezana s posebnima stranicama, med njiju pa se bo zložila kompaktna trda streha iz enega samega dela.

Tehniko Twinga CC so povzeli po pokritem bratu, kar pomeni tudi 1, 2-litrski bencinski motor, ki naj bi v najzmogljivejši različici (prisilno polnjeni) zmogel okoli 88 kilovatov (120 'konjev'). Vohuni so prototip Twinga CC ujeli na Švedskem. Avtomobil je močno zakrinkan, a vsebina pod obleko daje vedeti, da je novinec že gotov. Cena? Verjetno med 13 in 14 tisočaki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja