Ujeta Volkswagnova Jetta

10. 6. 2010
Deli

Vohunski fotografi so ujeli skoraj nezamaskirano novo Volkswagnovo Jetto, čeprav kvazi ponesrečeni Toyotini logotipi poskušajo povedati, da ne gre za pločevino iz Wolfsburga.

Novinka bo dobila obraz Golfa šeste generacije in nov zadek. Oblikovno Jetta ne bo burila duhov, saj bo, kot kažejo fotografije, bolj zadržane zunanjosti, kar ne čudi, saj je taka zlasti všeč ameriškim kupcem. Vohunom je uspelo narediti tudi posnetek notranjosti, v njej pa je videti obliko vrat, ki je enaka kot v Golfu. Takšna sta tudi reža levo na armaturni plošči in volanski obroč.

Za obliko šeste generacije Jette, ki bo nekoliko večja od predhodnice, je poskrbel VW-jev oblikovalski šef de Silva. To limuzino, ki jo bodo izdelovali v mehiški Puebli, zaradi česar bo njena cena konkurenčna predvsem na ameriškem trgu, bodo na stari celini poganjali iz drugih VW-jev poznani motorji, med njimi tudi 1.2 TSI s 105 'konji', prišle pa bodo tudi hibridne različice. Najprej klasični hibrid, potem plug-in, ki ga bo mogoče polniti prek električne vtičnice, in nazadnje še električna Jetta. V Wolfsburgu pa pripravljajo tudi različico R, ki bo imela prisilno polnjeni dvolitrski štirivaljni motor moči okoli 200 kilovatov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja