Video: Razkrivamo Mercedes-Benz GLC

20. 2. 2015
Deli

Mercedesov srednje velik križanec GLK po temeljiti prenovi ne bo zasijal zgolj v povsem novi obliki, ampak bo nosil tudi novo ime.

Kot se je izvedelo, naj bi pri Mercedesu spremenili nekatere oznake svojih vozil in tako bo GLK postal GLC.

Kot je razvidno iz fotografij oziroma videa, bo novi GLC verjetno nekoliko večji od predhodnika, tudi zato ker Mercedes zdaj že ponuja manjšega GLA-ja. Tako ima novi GLC tudi daljšo medosno razdaljo, hkrati je tudi širši. Večji oziroma daljši je pokrov motorja, tudi prednja od je pomaknjena bolj naprej. Tako bo zagotovo več prostora tudi v notranjosti, novi GLC pa se bo posledično laže kosal z drugimi premijskimi tekmeci, kot sta Audi Q5 in BMW X3.

O obliki je težko pisati, saj je avtomobil še zelo zamaskiran, kljub temu bo novi GLC oblikovno bolj podoben novim modelom, kar pomeni, da ga ne bodo več zaznamovale ostre in odsekane linije. Tudi zadek avtomobila je drugačen, streha se spušča nežneje in odločneje, nekako v slogu športnega kupeja.

Podvozje si bo GLC v večini delil z novim razredom C, podobno bo tudi z motorji, ob tem pa napovedujejo še nekatere nove (1,8-litrski bencinski štirivaljnik). AMG-jeva različica še ni potrjena, je pa že desni volan, s čimer bo avto naprodaj tudi v Veliki Britaniji, na Japonskem in v Avstraliji.

Novi GLC naj bi bil uradno predstavljen morda že konec leta ali v začetku prihodnjega.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"