Zamrznjeni Renault Megane

8. 2. 2009
Deli

Pri Renaultu seveda niso zamrznili prihoda nove različice aktualne generacije Megana. Še nepredstavljenega kombijevskega Megana zdaj preizkušajo v ekstremnih zimskih okoliščinah.

Na severu Skandinavije namreč termometer ponekod pokaže tudi –37 stopinj Celzija! Testniki so bili na vohunske fotografe, ki so odkrili tretjo različico Megana izmed šestih (poleg dveh predstavljenih in kombija pričakujemo še kupe-kabrioleta, limuzino in manjšega križanca), prav lepo besni.

Novi Grandtour naj bi meril v dolžino 4, 56 metra, kar pomeni približno četrt metra več kot kombilimuzina in kakšnih šest centimetrov več v primerjavi s trenutno še aktualnim kombijem. Motorna ponudba novega Megana Grandour bo sestavljena iz agregatov, ki poganjajo kombilimuzino in kupe.

Na začetku prodaje naj bi jo sestavljali trije bencinski in štirje dizelski motorji, med njimi novi bencinar 130 TCe s 130 'konji' (96 kW) in gibno prostornino 1, 4 litra. Najmočnejši bencinski motor bo dvolitrski s 180 'konji' (132 kW), pri turbodizlih bo vstopni pogon 1.5 dCi z 90 'konji' (66 kW), sledile bodo različice 1, 9- in 2, 0-litrskega motorja.

Armaturna plošča novega Megana Grandtour bo enaka kot pri kombilimuzini in kupeju, skupaj z digitalnim merilnikom hitrosti in podobno opremo, v kateri bodo tudi pri kombiju navigacija, radio z Bluetoothom, tempomat in omejevalnik hitrosti.

Povečanje mer bodo najbolj občutili potniki na zadnji klopi, večji pa bo tudi prtljažnik, ki bo v osnovni konfiguraciji presegel 520 litrov. Oblikovno, kot je možno sklepati iz vohunskih posnetkov, bo novi Grandtour na zadku vozil samosvoje luči.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja