URADNO: Odpoved ženevskega salona zaradi koronavirusa!

28. 2. 2020
Deli
URADNO: Odpoved ženevskega salona zaradi koronavirusa!

Švicarska vlada je z urgentnim sklepom ustavila odprtje ženevskega avtosalona.

Organizatorji so uradno potrdili, da bo letošnji 90. ženevski avtosalon odpovedan. Zaradi povečanega števila potrjenih primerov okužb z virusom, je švicarska vlada danes sprejela poseben odlok, s katerim prepoveduje organizacijo vseh prireditev z udeležbo, ki presega tisoč ljudi.

Organizacija Palexpo, ki je odgovorna za organizacijo ženevskega salona, se je že pred odpovedjo na vse načine trudila, da bi se takemu razpletu izognila. Obljubljali so povečano ozaveščanje o higieni in dezinfekciji, vse razstavljalce pa so prosili, naj nadzorujejo zdravstveno stanje ljudi, ki bodo na salonu prisotni. 

Ženeva je tako naslednja v nizu sejmov, ki so bili v zadnjem hipu odpovedani zaradi epidemije koronavirusa. Spomnimo, v tehnološkem svetu je odmevala novica o odpovedi Mobile World Congressa, ki bi moral biti ta mesec v Barceloni. So pa avtomobilski proizvajalci po večini že pripravili rezervni načrt, zaradi čase lahko v prihodnjih dneh pričakujemo številne spletne predstavitve novih modelov avtomobilov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"