Odpovedan še zadnji veliki avtomobilski salon letos

26. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli
Odpovedan še zadnji veliki avtomobilski salon letos (foto: Daimler AG)
Daimler AG

Uradno je sicer 'zgolj' prestavljen na prihodnje leto v čas, ko naj bi po pričakovanjih potekala prihodnja izvedba.

Pričakovano se je naposled zgodilo: leto 2020 bo naposled postalo prvo leto po več desetletjih, v katerem se ne bo odvil niti en večji avtomobilski salon.

Po odpovedi pekinškega, pariškega, ženevskega tokijskega in detroitskega salona se je zdaj zgodilo pričakovano: odpovedan je tudi avtomobilski salon v New Yorku.

Ta bi sicer moral potekati že aprila, vendar so organizatorji sprejeli odločitev, da ga v luči trenutne situacije prestavijo na avgust.

Podobno kot v Detroitu je namreč tudi v New Yorku prizorišče salona Jacob Javits Center postalo improvizirana bolnišnica, ki je sicer še niso uporabili za potrebe zdravljenja obolelih za covidom-19, vendar je situacija v ZDA še vedno precej kritična, zato obstajajo možnosti, da bodo to storili pozneje.

Ne nazadnje se ameriška avtomobilska podjetja šele zdaj počasi vračajo v ustaljene tirnice.

No, uradno pravzaprav salon niti ne bo odpovedan, temveč 'le' prestavljen na prihodnje leto.

Svoja vrata naj bi tako odprl 2. aprila 2021, trajal pa vse do 11. aprila.

Ob tem bo zanimivo spremljati, ali bodo posledično premiere svojih novih modelov zamaknili tudi ameriški avtomobilski proizvajalci, kot je recimo Ford. Ta naj bi namreč prav na avgustovskem salonu predstavil težko pričakovano novo generacijo obujenega terenca. Bronco Sport.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"