Oglejte si Audijev oblikovalski center kar iz domačega naslanjača

6. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Virtualna predstavitev oddelka bo za vse obiskovalce povsem brezplačna.

Koronavirus je v avtomobilski industriji povzročil številne nevšečnosti – tudi za avtomobilske novinarje, ki si zaradi omejevanja potovanj novosti in premier ne moremo ogledati v živo, temveč bomo nanje morali vsaj še nekaj časa počakati in se zanašati na video predstavitve. No, tovrstno tehnologijo pa so pri Audiju zdaj obrnili v svojo korist in v korist običajnih avtomobilskih navdušencev.

Nemško avtomobilsko podjetje se je tako odločilo, da bo v sklopu programa 'Insight Audi Design' običajnim smrtnikom omogočilo neposreden vpogled v delo oblikovalcev podjetja. Celoten ogled bo trajal približno 20 minut, virtualne obiskovalce pa bo na ogledu spremljal tudi vodnik, ki bo obenem odgovarjal na vprašanja gledalcev – če seveda ne bo šlo za informacije zaupne narave.

Audijeva novost, ki bo, mimogrede, brezplačna, je nadaljevanje projekta virtualne predstavitve tovarne v Inglostadtu, ki so jo pri Audiju uvedli novembra lani. S tem je Audi postal tudi prvi avtomobilski proizvajalec, ki je javnosti omogočil tovrsten vpogled v lastno delo. Če vas torej zanima ogled tovarne prek računalnika, pametnega telefona ali tablice – ogled je mogoč prek vseh treh platform –, potem zgolj sledite povezavi, kjer si izberete termin ogleda.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"