Oktobrska revolucija pri največjem ruskem avtomobilskem proizvajalcu

10. 11. 2023 | Matjaž Gregorič
Deli
Oktobrska revolucija pri največjem ruskem avtomobilskem proizvajalcu (foto: Avtovaz)
Avtovaz

Kljub vsem težavam je Avtovaz z znamko Lada zabeležil najboljšo mesečno prodajo v zadnjih desetih letih.

Oktobra je Avtovaz na ruskem trgu prodal 40.912 osebnih in lahkih gospodarskih vozil Lada, kar je več kot dvakrat toliko kot v enakem lanskem mesecu. To ni le najboljši rezultat v letu 2023, ampak tudi nov mejnik v zadnjih desetih letih. Po lastnih ocenah je tržni delež znamke Lada v segmentu osebnih vozil oktobra 2023 znašal 40 %. Ob koncu desetih mesecev so ruski trgovci prodali 283.464 avtomobilov, kar je 98,4 % več kot v enakem obdobju lani, poroča tiskovna služba avtomobilskega proizvajalca.

Najbolje prodajan model v oktobru je ostala Lada Granta, katere prodaja se je po podatkih avtomobilskega proizvajalca v primerjavi z lanskim letom povečala za 68,4 % in je znašala 20.928 vozil, kar je tudi nov prodajni rekord od začetka proizvodnje modela. Na drugem mestu po obsegu prodaje je paradni konj Lada Vesta z 9034 avtomobili (9,1-kratna rast), kar je bilo največ od marca 2022.

Legendarni športni terenec Lada Niva Legend je zabeležil najboljši mesečni rezultat po letu 2014 – 5129 vozil. Tudi segment lahkih gospodarskih vozil se je okrepil: v obdobju januar–oktober 2023 je bilo prodanih 3347 komercialnih vozil Lada, kar je 36,9 % več kot v enakem obdobju lani.

Preberite še: Izšel je novi Avto magazin: Predstavljamo vam družinsko Čehinjo, Škodo Superb. Preizkusili smo električnega Jeepa Avengerja in Minija Cooperja S Cabrio, ter se na izlet zapeljali z Alpine A110 R

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Tilen Artač

Slovenska filharmonija je z novo sezono že na široko odprla svoja vrata. Vstopnice in abonmaje za njihove koncerte najdete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol