Omislite si unikatnega Aston Martina, ki nikoli ne bi smel biti naprodaj

12. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli

Skoraj deset let po izdelavi bo prestižni športnik prvič na voljo plošni javnosti - z dovolj globokimi žepi.

Avtomobili znamke Aston Martin niso ravno ravno neopazni in kdor si ga bo omislil, bo zagotovo deležen številnih zavistnih pogledov sosedov in mimoidočih. Vseeno pa je tudi izmed vseh vozil britanske znamke moč najti primerke, lastniki katerih bodo brez dvoma naleteli tudi na zavistne poglede drugih lastnikov vozil te znamke.

Eden izmed takih je zagotovo Aston Martin V12 Zagato. Povezava med znamko Aston Martin šteje že več kot pol stoletja. Vse skupaj se je pričelo leta 1961, ko je priznani italijanski oblikovalski studio v delavnico vzel model DB4GT in nanj poveznil svojo karoserijo z vsemi prepoznavnimi elementi – vključno z dvema grbama nad voznikom in sovoznikom; element, ki ga imajo še danes vsi avtomobili, ki zapeljejo iz omenjenega studia, tudi Aston Martini.

Leta 2011, ko sta obe podjetji praznovali 50 obletnico sodelovanja so kot rezultat tega predstavili omejeno serijo zgolj 64 vozil Aston Martin V12 Zagato. A eden izmed njih je bil prav poseben. Kot edini je bil namreč narejen iz aluminija, po predstavitvi na Concorso d’Eleganza Villa d’Este leta 2011 pa je bil odpeljan nazaj v podjetje Aston Martin.

Avtomobil je torej pet let ostal v podjetju, leta 2016, ko naj bi doživel svojo selitev v prostore podjetja Zagato pa je to preprečil goreči ljubitelj avtomobila in znamko Aston Martin prepričal v odkup vozila. Za tem so vozilo v podjetju tudi povsem obnovili in mu sivo karoserijo zamenjali z dirkaško zeleno.

Unikatni športnik pa je sedaj znova, pravzaprav prvič tudi uradno naprodaj in sicer pri britanskih specialistih za prodajo superšportnih avtomobilov najvišjega cenovnega razreda Bell Sport& Classic. Cena? Žal bo potrebno kakšno elektronsko sporočilo ali dve, preden vam jo bodo razkrili, verjamemo pa da bo potreben kakšen visok dobitek na loteriji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol