OMV-jevo dizelsko gorivo najboljše na slovenskem trgu

26. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli

Kot Produkt leta so ga izbrali anketiranci, ki so sodelovali v vsakoletni raziskavi raziskovalne družbe Nielsen.

Debate o tem, katero gorivo je najboljše in katero najslabše, so v avtomobilskih krogih v Sloveniji prisotne že dolga leta. Nekateri prisegajo na eno znamko, drugi na drugo, katera je tista prava, pa je iz 'gostilniških pogovorov' takole na oko težko določiti. Prav za ta namen so tu različne raziskave, kakršne med drugim pripravlja mednarodno priznano podjetje Nielsen. To je namreč že sedmo leto zapored tudi letos razglasilo rezultate raziskave Produkt leta.

In če sodimo po tej raziskavi, v kateri vsako leto sodelujejo le potrošniki, velja za najpomembnejšo na omenjenem področju (tako doma kot v Sloveniji), je najboljše dizelsko gorivo v Sloveniji OMV MaxxMotion Performance Diesel. Omenjeno gorivo bo tako v prihodnjem letu na 15 prodajnih mestih po Sloveniji označeno z rdečo nalepko in napisom Izbran produkt leta.

V raziskavi, ki sicer poteka vse leto – od maja do oktobra poteka izbor kandidatov, v decembru poteka raziskava med potrošniki, rezultati pa so nato razglašeni na slovesni prireditvi v februarju – je leta 2018 sodelovalo 164 različnih produktov.

Pri OMV-ju ob tem poudarjajo, da je omenjeni naziv priznanje za večletno delo in razvoj, ki so ga namenili izdelavi goriva Performance Diesel. Gre namreč za edino gorivo v Sloveniji, ki se brez težav spopada s temperaturami do 40 stopinj Celzija pod lediščem, ob tem pa vsebuje različne dodatke, ki preprečujejo korozijo motorja, odstranjujejo nečistoče na šobah za vbrizg goriva in drugih komponentah. Tako motorju ne zagotavlja le potrebne energije za delovanje, ampak hkrati podaljšuje tudi njegovo življenjsko dobo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja