Opel Astra Cabrio bi lahko imela platneno streho

4. 6. 2011
Deli
Opel Astra Cabrio

Opel je potrdil govorice, da bo v modelno linijo nove Astre vključil tudi kabrioletsko različico, ki naj bi v prodajne salone zapeljala v modelnem letu 2013.

Tako kot druge Astre naj bi jo izdelovali v Oplovi poljski tovarni v Gliwicah, ki se menda pohvali s precej učinkovitim poslovanjem, gotovo pa je tudi del Oplove strategije, po kateri naj bi v prenovo svoje ponudbe vložili približno 11 milijard evrov.

O končnem imenu Astre Cabrio, omenjeno je le plod naših domnevanj, se menda še odločajo in bo znano pozneje, zato pa se vse glasneje govori, da naj ne bi imela zložljive pločevinaste strehe, ampak klasično platneno. Opel bi se torej lahko vrnil k izročilu znamke, saj so bile s platnenimi strehami opremljene prejšnje Astre in njihov predhodnik Kadett.

Oplovci teh domnev sicer še niso potrdili niti jih niso ovrgli, rečeno pa je bilo tudi, da bi se v tem času lahko spremenila tudi Astra na splošno. Astra bo s platneno streho, če jo bo seveda res imela, neposredno tekmovala predvsem z Volkswagnom Golfom Cabrioletom šeste generacije, manj pa denimo z Eosom in drugimi kupe-kabrioleti s pločevinastimi zložljivimi strehami, ki se po zasnovi in ciljnem občinstvu precej bolj oddaljujejo od nje.

Kabrioletska Astra bo najverjetneje zasnovana na enaki platformi kot nova Astra v kombilimuzinski, kombijevski in različici GTC, zato si lahko tudi od nje obetamo zelo dobre vozne lastnosti. Z drugimi karoserijskimi različicami si bo najverjetneje delila tudi motorje. Seveda lahko govorimo predvsem o tistih z vrha ponudbe sedanje Astre, zmogljivih in razmeroma gospodarnih turbobencinskih in turbodizelskih motorjih.

V njeni notranjosti lahko seveda pričakujemo več kot dovolj udobja za voznika in sovoznika, manj pa za potnike na zadnji klopi, ki se bodo po dosedanjih izkušnjah morali soočati predvsem s pomanjkanjem prostora za noge. Zložena streha bo verjetno zasedla tudi precejšen del prtljažnika.

Risarji so upoštevali do zdaj rečeno in na risbi zabeležili, kakšna bi po njihovem mnenju lahko bila nova Astra Cabrio. Bomo videli, ali so se končnemu izdelku tudi zares približali ali pa so si ga Oplovi oblikovalci zamislili drugače.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja