Opel Astra kabriolet je potrjena

15. 3. 2011
Deli
Opel Astra kabriolet je potrjena (foto: Opel Astra kabriolet)
Opel Astra kabriolet

Če boste pogledali na strani, ki so namenjene avtomobilskemu salonu v Ženevi, boste opazili Volkswagnovno novost, svežega Golfa kabrioleta. Ta bo v letu 2013 dobil konkurenta iz nemškega Rüsselsheima. No, Opel je naznanil, da bodo prihajajočo brezstrešno različico Astre izdelovali v poljski tovarni v Gliwicah.

Nemci so potrdili, da bo novi kabriolet zgrajen na enaki osnovi kot Astre najnovejše generacije, torej kombilimuzina, kombi Sports Tourer in prihajajoča trivratna Astra GTC. Pri Oplu so v isti sapi razkrili, da bo njihov novi najmanjši model, namenjen skoraj izključno mestni vožnji, na trg prišel prav tako v letu 2013.

»Novi kabriolet bo dopolnil našo pestro ponudbo vozil,« je povedal predsednik Opla Nick Reilly. »Izhajal bo iz dolgoletne tradicije legendarnih, z močnimi čustvi prežetih Oplovih kabrioletov, ki so odločno prispevali k uveljavitvi znamke. S tekočo in elegantno obliko bo naš novi kabriolet popolnoma izpolnil vsa pričakovanja.« Več o novem kabrioletu pri Oplu niso hoteli povedati.