Opel Astra Sports Tourer - za delo in družino

10. 9. 2015
Deli

Opel ob petvratni predstavlja tudi karavansko različico Opla Astre Sports Tourer, ki bo, kot pravijo, enako primerna za delovne in družinske obveznosti in še kaj.

Z merami 4,702 x 1,871 x 1,499 metra ostaja enakih mer kot Astra Sports Tourer odhajajoče generacije, a je v njeni notranjosti več prostora za potnike in njihovo prtljago. Voznik in sovoznik imata 26 mm več prostora nad glavama, potniki zadaj pa 28 mm več prostora za noge. V prtljažnik je mogoče shraniti do 1630 litrov prtljage. Nova Astra Sports Tourer je po zaslugi drugačne konstrukcijske zasnove do 200 kilogramov lažja od predhodnice, kar se odraža v udobju vožnje, porabi goriva, stroških, okretnosti in odzivnosti motorjev.

Ponudba bencinskih in dizelskih motorjev najnovejše generacije sega od enega do 1,6 litra in od 95 do 200 "konjskih moči" in seveda ustreza okoljskim merilom Euro 6. Izstopa predvsem 200-"konjski" turbobencinski motor 1,6 ECOTEC Direct Injection Turbo, ki ga bodo premierno predstavili v Frankfurtu.

Informacijsko, razvedrilno in varnostno elektroniko si Astra Sports Tourer seveda deli s kombilimuzino, a ima tudi nekaj povsem lastnih dodatkov, kot je odpiranje prtljažnih vrat z brco pod zadnji del avtomobila.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja