Eden najbolje prodajanih modelov v Evropi zdaj (pri nas) z novim 'obrazom'

Letos so pri Oplu v Sloveniji pohiteli - že na začetku leta so predstavili prenovljeno Corso, ki ne prihaja le vizualno osvežena, pač pa tudi z izboljšanim električnim modelom in hibridno verzijo.

V Oplovi modelni paleti je Corsa nedvomno ena največjih prodajnih uspešnic in že dve leti tudi eden najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi. Po štirih letih izdelave zdaj v prenovljeni podobi vozi tudi na slovenske ceste, tako z bencinskimi motorji kot tudi s hibridnim in električnim pogonskim sklopom. In gre šele za prvo letošnjo Oplovo novost, ki ji bosta v drugi polovici leta sledila dva povsem nova avtomobila, vmes pa še prenovljeni modeli lahkih gospodarskih vozil.

Matjaž Gregorič

Osvežitev je bila kar temeljita

Corsa seveda ni popolnoma nova, je pa dokaj temeljito osvežena in predvsem je to vidno na prednjem delu, kjer ima od zdaj simbol nove Oplove identitete – masko hladilnika v obliki ščita, ki povezuje Oplov logotip na sredini z žarometi s svetilnimi diodami ob straneh.

Preberite tudi: test Opel Corsa 1,2 GS Line

Pomembnejša novost pa je pod motornim pokrovom; prejšnji električni motor s 100 kW (136 KM) je zdaj dobil še močnejšega sorodnika znanega iz električne Mokke in  Astre, ki razvije 115 kW (156 KM), 260 Nm navora in ima rahlo povečan (51 kilovatnih ur) paket baterij, kar naj bi omogočilo doseg do 405 kilometrov.

Opel

Tri različne pogonske možnosti

Corso poleg električne različice poganjajo tudi trije znani 1,2-litrski trivaljni bencinski motorji v razponu moči od 55 kW (75 KM) do 96 kW (130 KM). Poleg tega so prvič na voljo izvedbe z 48-voltnim hibridnim sistemom, v katerem 1,2-litrska trivaljna turbobencinska motorja s 74 kW (100 KM) ali s 100 kW (136 KM) podpira električni motor z 21 kW (28 KM), zraven pa je še na novo razviti šeststopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

Opel

Cene za osveženo Corso se na slovenskem trgu začenjajo pri 16.140 evrih, oziroma 1.200 evrov nižje, če se kupec odloči za Oplovo financiranje. Pri uvozniku Auto Wallis se trudijo, da bi se s proizvajalcem dogovorili predvsem za krepko nižjo ceno električne  Corse. Sicer pa, kot rečeno, Corsa ni edina letošnja osvežitev Oplove ponudbe na slovenskem trgu. Spomladi prihajajo osveženi dostavniki, nato pa jeseni nov športni terenec z znanim imenom Frontera in malo pozneje še večji model križanca, ki pa še nima imena.

Preberite še

Novo na Metroplay: Montaža lepotnih posnetkov slovenskega ljubljenčka – To je novi Renault Clio!