Prihaja nova Opel Corsa GSi

21. 3. 2018
Deli

Po Insignii GSi Opel predstavlja tudi enako športno različico Corse, s katero nadaljuje večdesetletno izročilo športnih Cors, ki sega vse do prve Corse GSi iz leta 1988. Na voljo bo v drugi polovici leta.

Corsa GSi svojo športno naravnanost kaže s spremembami trivratne karoserije, na kateri izstopajo veliki vstopniki za zrak na sprednjem delu z masko v strukturi satja in Oplovim znakom, ki ga podpirata dve krilni letvici. Izstopajo še reža na pokrovu motorja, prominenten spojler in kromirana izpušna cev na zadku, vzvratna ogledala v ohišjih z videzom ogljikovih vlaken in dodatkom v kromu. Športnost je izražena tudi v notranjosti, kjer izstopajo doplačilni Recarovi sedeži, športni volan, usnjena prestavna ročica in aluminijasti pedali.

O motorju ni bilo še nič rečenega, a lahko domnevamo, da bo šlo za različico 1,4-litrskega turbobencinskega štirivaljnika. Pri Oplu poudarjajo, da bo imela Corsa GSi enako športno podvozje kot Corsa OPC, dobro vodljivost pa bodo zagotavljali tudi športne zavore z rdečimi čeljustmi in 18-palčna kolesa.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol