Orkan Ian poskrbel za uničenje številnih superpšportnikov in klasikov. Tukaj je nekaj izmed njih

30. 9. 2022 | Jure Šujica
Deli
Orkan Ian poskrbel za uničenje številnih superpšportnikov in klasikov. Tukaj je nekaj izmed njih (foto: Profimedia)
Profimedia

Lastnik Mclarna P1 naj bi svoj avtomobil kupil pred komaj tednom dni.

V minulih dneh so prebivalci predvsem vzhodnega dela Floride trepetali pred prihodom orkana Ian. In za to so imeli dobre razloge, saj je orkan za seboj pustil opustošenje, terjal pa je vsaj za zdaj tudi 12 življenj. Še precej več je seveda tistih, ki so izgubili streho nad glavo, kar nekaj pa je tudi avtomobilskih ljubiteljev, ki poročajo o škodi, ki so jo utrpeli njihovi jekleni konjički.

Enega najbolj bolečih udarcev je doživel Ernie, ki na Instagramu uporablja vzdevek lambo9286. Iz garaže mu je namreč odneslo povsem novega Rolls-Roycea Phantom, poleg tega pa še McLarna P1, ki je končal nekaj 10 metrov nižje, nasajen na straniščno školjko. Gre za duhovnega naslednika legendarnega modela F1, ki je pred desetletjem kot prvi elektrificirani McLaren veljal za enega vrhuncev avtomobilskega sveta. Še bolj kot to boli dejstvo, da je McLarna kupil le dva tedna pred orkanom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ernie (@lambo9286)

Omenjeni primer še zdaleč ni edini. Na profilu 312Supercars, v lasti očeta in sina, prvi je zdravnik drugi študent medicine, lahko vidimo fotografije Ferrarija 458 in Ferrarijev 550, Ferrarija F355 in Mercedes-AMG E63, pri čemer so zadnji trije avtomobili upravljavca omenjenega profila po njegovih besedah primerni le še za odpis (predvidoma zaradi dejstva, da je visoka voda zalila vso pomembno elektroniko in vstopila v motor).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 312 Supercars (@312supercars)

Precej škode je utrpel tudi lastnik dveh sila redkih ameriških superšportnikov, Dodgea Chargerja Daytone in Plymouth Superbirda. Gre namreč za najbolj športne različice modelov Dodge Charger in Pymouth Roadrunner, ki so ju predelali za nastop v seriji NASCAR, prepoznavni pa sta po podaljšanem sprednjem delu vozila (s čimer so izboljšali aerodinamiko) in visokem krilcu na zadku. Omenjena avtomobila veljata za dva izmed najbolj zaželenih v zadnjem obdobju, cene najboljših primerkov pa se že gibljejo okrog milijona dolarjev. Upanje sicer ostaja, da bosta oba avtomobila deležna popravila.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"