Osvežitev Toyote Prius+

20. 5. 2016
Deli
Osvežitev Toyote Prius+ (foto: Toyota)
Toyota

Po predstavitvi nove Toyote Prius se je japonska avtomobilska tovarna odločila tudi za rahlo osvežitev svojega hibridnega limuzinskega kombija Prius +.

Osvežitev se je osrediotočila predvsem okoli bolj udobne vožnje, h kateri pripomore predvsem posodobitev menjalnika CVT, ki zagotavlja tišje in bolj linearno pospeševanje avtomobila, ki je bolj povezano z voznikovimi pritiski na pedal za plin. Inženirjem je uspelo, da so s pomočjo močnejšega sodelovanja elektromotorja dosegli, da 1,8-litrski motor VVTi z Atkinsonovim ciklusom pretežno deluje pri 1000 vrtljajih na minuto, kar se odraža predvsem v bolj sproščeni, tišji in mirni vožnji s porabo 4,1 litra bencina na sto kilometrov in izpusti 95 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Na osveženi zunanjosti izstopa predvsem možnost nove barve laka "Black Blue", potniški kabini pa so namenili izboljšano zvočno izolacijo in nadgradili razvedrilno-informativni vmesnik Toyota Touch 2, ki se ponaša z bolj preprostim upravljanjem in triletnim zagotovilom za nadgradnje z možnostjo dvoletnega podaljšanja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja