Padel je še en (električni) svetovni rekord in to s krepkim naskokom

Padel je še en (električni) svetovni rekord in to s krepkim naskokom (foto: TUM)
TUM

Električni avtomobil z najdaljšim dosegom na svetu je v dobrih 99 urah z enim polnjenjem prevozil kar 2573 kilometrov.

Študentje Tehnične univerze v Münchnu (TUM) so razvili električni avtomobil z najdaljšim dosegom na svetu. Ekipa je v okviru dogodka IAA Mobility z enim polnjenjem baterije v šestih dneh prevozila več kot 2573 kilometrov. Za Guinnessovo knjigo rekordov so člani ekipe TUfast Eco Team predelali svoj eksperimentalni avtomobil Muc022, s katerim so sodelovali že na drugih mednarodnih tekmovanjih. Ključno izboljšavo so dosegli z vgradnjo večje baterije s 15,5 kilovatne ure.

TUM

Münchensko letališče je za rekordno vožnjo zagotovilo prazen hangar, zaradi česar je bila ekipa neodvisna od vremena. Prejšnji najboljši rezultat je bil 1608,54 kilometra, ki ga je münchenska ekipa dosegla po štirih dneh. Na koncu tokratne vožnje je merilnik hitrosti po 99 urah vožnje pokazal 2573,79 kilometra, kar je pri Muc022 naneslo porabo 0,6 kilovatne ure električne energije na 100 kilometrov. Poenostavljeno enosedežno električno vozilo ima moč motorja 400 vatov, količnik zračnega upora 0,159 in tehta 170 kilogramov.

Preberite še: Ali hitro polnjenje res uničuje baterije električnih avtomobilov?

BONUS VIDEO: BMW Serije 7 je novo merilo avtomobilskega prestiža in ekscesov – poglejte si tehnološke igračke, s katerimi navdušuje

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol