Pelješki most bo otvoril zares poseben avtomobil

21. 7. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Kar 2.404 metrov dolg most bo otvoril superšportnik s skoraj toliko konjskimi močmi.

Otvoritev Pelješkega mostu bo očitno spektakularna. Čast prve vožnje po novem, skoraj dva in pol kilometra dolgem mostu, bo pripadla komu drugemu kot Rimac Neveri - brutalno zmogljivemu hrvaškemu električnemu superšportniku s 1,427 kW moči.

Preberite tudi: Hrvaški superšportnik je končno na cestah!

Ni sicer znano, ali bo za volanom prav Mate Rimac, Neveri pa se bo iz druge strani mostu - verjetno s svojo Škodo Fabio - pridružil Niko Pulić, reli legenda s šestnajstimi hrvaškimi in tremi naslovi evropskega prvaka v gorskih hitrostnih dirkah. Prvo vožnjo pa bo seveda pospremil tudi ognjemet. Most bo sicer nosil preprosto ime 'Most Pelješac', omejitev hitrosti na njem pa bo znašala 90 kilometrov na uro.

Do otvoritve, ki bo 26. julija, je torej le še pet dni, na dogodku pa naj bi bili prisotni tudi števili ugledni mednarodni gosti in politiki. Zagotovo pa ste je najbolj veseli tisti, ki imate po tem datumu rezervirano nastanitev na Korčuli, Mljetu, Pelješcu ali v Dubrovniku na primer. SIcer pa bo do odprtja mostu prišlo natanko leto dni po tem, ko so z zadnjim betonskim sklopom povezali oba kraka, ki povezujeta celino s polotokom.

Preberite še: Hrvati spojili most med celino in Pelješcom. Kdaj bo prevozen?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja