Peter Podlunšek na finalu pokala Challenger le za 0,035 sekunde zgrešil zlato!

19. 10. 2015
Deli

Ta vikend se je v najbolj kockarskem od kockarskih mest na svetu zgodilo zadnje dejanje svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, v katerem že drugo leto zapored tekmuje vrhunski pilot Peter Podlunšek iz Murske Sobote.

Včeraj ob 11h po lokalnem času je Podlunšek z odliko opravil še zadnje dejanje razburkane sezone, ki šteje sedem dirk in zanj ni bila naporna le v tekmovalnem, temveč tudi v zasebnem smislu. V pokalu Challenger je danes naš as za las zgrešil zmago in se že drugič v sezoni zavihtel na drugo najvišjo stopničko, tudi tokrat za Francozom Mikaelom Brageotom, ki se je z današnjo zmago okronal tudi kot absolutni zmagovalec pokala Challenger 2015.

Peter je za Miko zaostal za omembe nevredne 0,035 sekunde! Na tretje mesto se uvrstil zmagovalec prve letošnje tekme v Abu Dabiju Čilenec Cristian Bolton, pred Čehom Petrom Kopfsteinom na četrtem, Nemcem Florianom Bergerjem na petem in Švedom Danielom Ryfo, ki je danes zabeležil najslabši rezultat v karieri, na šestem. Za favorita današnje dirke je ves čas veljal lanskoletni zmagovalec pokala Kopfstein, ki je letel najbolje na vseh treningih in kvalifikacijah. Ker pa ne gre za dvoranski šport, so razmere na progi vedno zelo nepredvidljive, napovedovanje rezultatov pa precej hazarderski posel. Zmagovalec Brageot je po dirki izjavil, da mu očitno leži dirkanje na dirkališčih, a ob upoštevanju dejstva, da so namišljene proge dobrih 15 metrov nad asfaltom zaradi spremeljivega vetra in turbulenc lahko dosti bolj luknjaste od resničnih.

Na slovensko himno na Formuli 1 v zraku bomo očitno morali še malo počakati, kljub temu pa se Peter Podlunšek v Slovenijo vrača več kot zadovoljen. Z njim smo govorili nekaj sekund po pristanku, njegovo izjavo pa za konec sezone objavljamo brez cenzure: "Srečen sem! Danes sem dejansko dal svoja jajca na mizo in šel na čisto mejo tolerance. Zmaga mi je ušla za mišji rep, a tale rezultat je zame po tako burni sezoni in obilici štirih mest, ki bi me lahko povsem demoralizirala, čista zmaga. Z dvema zadnjima uvrstitvama sem dokazal še nekaj: spoznal sem, da sem najboljši na tekmi, ko je pritisk največji. Na treningih ali kvalifikacijah nikoli ne spravim iz sebe vsega, česar sem sposoben in niti ne vem, zakaj ne. Vem le, da sem danes tako užival v letenju, kot že dolgo ne. V zadnjem času sem veliko delal na psihični pripravi in tudi to se je obrestovalo. Slovenska himna zdajle igra v mojem srcu, v srcih mojih prijateljev, podpornikov in navijačev. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani, ko mi je bilo najtežje! Mislim, da bi bil en pošten piknik, kot se za naše veličastno Prekmurje spodobi, na mestu."

TEAM PP37 - PRESS

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"