Petrol podprl akcijo Evropska noč brez prometnih nesreč

Družba Petrol je ponosna podpornica akcije Zavoda Varna pot, katere cilj je zmanjšati število prometnih nesreč na slovenskih cestah. V tednu med 11. in 15. oktobrom 2010 se bo preventivna akcija v večernih urah odvijala tudi na sedmih najbolj prometnih Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji.

12. 10. 2010

Petrol je neposredno povezan s cestami in se kot tak zaveda problematike varnosti na cestah in nevarnosti vožnje pod vplivom opojnih substanc. Zato je Petrol med drugim tudi podpisnik Listine o varnosti na cestah Evropske komisije, ki predvideva ohranitev 25.000 življenj v nekaj letih.

Tako kot vsa Evropa in z njo tudiSlovenija, si v Petrolu želijo zmanjšati število nesreč, predvsem tistih z najhujšim izidom, na cestah vseh držav v katerih delujejo.

Preventivne akcije

Petrol je prvo leto ponosni podpornik akcije Evropska noč brez prometnih nesreč, katere organizator je Zavod Varna pot.

V času med 11. in 15. oktobrom 2010 se bodo tako vsak dan med 16. in 23. uro na sedmih najbolj obiskanih Petrolovih bencinskih servisih izvajale preventivne akcije, vse z enim samim ciljem: spodbujati vse udeležence v prometu k primernemu odnosu in odgovornemu ravnanju v prometu.

Mladi - študenti demonstratorji, ki sodelujejo v projektu, bodo skozi ves teden seznanjali svoje vrstnike o pomenu odnosa do alkohola, prepovedanih drog in ostalih substanc, odgovornega ravnanja v prometu, še posebej ko prevzamejo vlogo voznika.

Projekt je še posebej namenjen mladim, ki predstavljajo posebno rizično skupino v prometu zaradi njihovega življenjskega sloga. Aktivnosti so zaradi tega osredotočene prav na mesta, kjer se najpogosteje združujejo mladi (gostilne, diskoteke, pubi, fakultete, srednje šole . . )

Cilj projekta tako ni represija ali širjenje negativnega sporočila, temveč spodbujanje diskusije, predvsem z mladimi in med mladimi ter skupno iskanje in spodbujanje najprimernejše oblike prevoza, da bi vsi varno prispeli domov.

S preventivnimi aktivnostmi tako vsi skupaj nameravamo doseči enostaven, a večkrat težko uresničljiv cilj: preživeti eno noč brez prometnih nesreč v celotni Evropski uniji.