Peugeot, Citroën in DS imajo novega zastopnika za Slovenijo

9. 11. 2015
Deli
Peugeot, Citroën in DS imajo novega zastopnika za Slovenijo (foto: Citroën Slovenija)
Citroën Slovenija

Znamke Peugeot, Citroën in DS imajo novega zastopnika za Slovenijo, Skupino Emil Frey s sedežem v Zürichu v Švici.

Skupina Emil Frey je v avtomobilskem svetu zelo znano podjetje z dolgoletnimi izkušnjami v distribuciji in maloprodaji avtomobilov različnih znamk. Gre za večje švicarsko družinsko podjetje v zasebni lasti, ki že več kot 90 let deluje v avtomobilskem poslu, v njem pa je zaposlenih približno 7000 ljudi. Prisotno je v enajstih evropskih državah.

Skupina PSA se v skladu s strategijo "Back in the Race" poskuša gospodarsko obnoviti, kar naj bi dosegla predvsem s prilagoditvijo svoje organiziranosti. V ta okvir spada tudi odločitev, da bodo razvoj blagovnih znamk v Sloveniji optimizirali s Skupino Emil Frey kot distribucijskim partnerjem. V petek so zato podpisali pogodbo o prenosu poslovnega deleža v podružnicah Peugeot Slovenija d.o.o. in Citroën Slovenija d.o.o. na Skupino Emil Frey, ki bo 1. februarja 2016 tudi uradno postala njun lastnik.

Podjetje bo ohranilo koncesijske pogodbe (s prodajalci in serviserki) in obstoječe dogovore z dobavitelji in partnerji, enako pa (vsaj do 1.2.2016) ostaja tudi vodstvo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol