Peugeot praznuje: išče se najstarejši primerek pri nas

25. 10. 2020 | Jure Šujica
Deli
Peugeot praznuje: išče se najstarejši primerek pri nas (foto: Peugeot)
Peugeot

O najstarejšem registriranem avtomobilu znamke pri nas bo pripravljena tudi reportaža.

Začetke avtomobilizma modern dobe največkrat uvrščamo v leto 1886, ko je nastal in doživel krstno vožnjo Benz Patent Motorwagen Karla Benza. No, znamka Peugeot, ki jo danes najbolje poznamo po proizvodnji avtomobilov in koles je tedaj štela že 76 let. Nastala je namreč že davnega leta 1810, med prvimi izdelki, ki so jih proizvajali Francozi pa so bili mlinčki za poper.

O znamki Peugeot smo pred časom pisali tudi v naših rubriki Zgodovina avtomobilskih znamk, okroglo obletnico ustanovitve podjetja pa bo zastopnik za Slovenijo, P Automobili import pripravil tudi na naših tleh, pri čemer k sodelovanju vabi lastnike starodobnikov omenjene znamke. Pripravili so namreč natečaj, preko katerega iščejo najstarejše še vozno vozilo znamke Peugeot pri nas.

V kolikor ste torej lastnik Peugeota, za katerega menite, da bi bil lahko tisti, najstarejši pri nas, ne odlašajte. Sledite povezavi, na kateri boste nato oddali oznako modela, letnik izdelave, številko šasije (VIN številko) in pa fotografijo vozila. O zmagovalnem vozilu bodo namreč pri podjetju P Automobili import pripravili reportažo, lastnik pa bo nagrajen s praktično nagrado.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja