Peugeot se pripravlja na Izvor: kaj se skriva za skrivnostnim imenom?

25. 11. 2022 | Jure Šujica
Deli

Zanimiva je tudi lokacija, ki so jo pri Peugeotu izbrali za razkritje.

Francozi so namreč že pred več kot 30 leti, natančneje leta 1991, Združenim državam Amerike pomahali v slovo, tja pa se nikoli niso več vrnili. Pred leti je bila sicer vrnitev že bolj ali manj potrjena, a jo je nato 'odnesel' splet dogodkov, in sicer združitev koncernov PSA in FCA, zaradi česar Peugeot na največjem čezatlantskem trgu ni imel več potrebe po širitvi, saj so koncern tam zastopale znamke, kot so Chrysler, Jeep, Alfa Romeo in druge.

Preberite še: To jugoslovansko ikono v garaži skriva Denis Avdić, zanjo se je moral pošteno potruditi

Vseeno pa so se pri Peugeotu sedaj odločili, da se s svojo največjo novostjo odpravijo na predstavitev na drugo stran Atlantika. In to ne na, recimo avtomobilski salon v Detroit, pač pa na največji salon zabavne elektronike CES v Las Vegas. Omenjeni salon je sicer v zadnjih letih med avtomobilskimi proizvajalci vse bolj priljubljen, kar ob vsej zabavni elektroniki, ki jo najdemo v novih avtomobilih, niti ni presenetljivo.

Kaj točno bodo pri Peugeotu predstavili na CES, sicer ni znano, saj projekt za  zdaj skrivajo za vabljivim imenom Inception oziroma Izvor. Neuradno naj bi pri tem šlo za novo generacijo njihovega koncepta iCockpit, ki so ga sicer v prvi izdaji predstavili že pred skoraj desetletjem, in sicer v prejšnjih generacijah modelov 208 in 308.

Pri Peugeotu medtem pojasnjujejo zgolj to, da bo nova rešitev še naprej na prvo mesto postavljala „privlačnost, čustva in odličnost,“ nova rešitev pa bo krasila prihodnje modele znamke. Več bo o tem znanega 5. in 6. januarja, ko bo Peugeot najprej predstavil koncept Inception, kasneje pa razkril tudi prihodnost znamke.

Preberite še: Glasujte za Slovenski avto leta 2023: razkrivamo nagrade!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"