Peugeotov svetovni avto - Crossover 2008

8. 1. 2013
Deli

Pri Peugeotu zatrjujejo, da so v novinca 2008 vložili vse svoje znanje, ki je za povrhu povzel vse dobro kar iz modela 3008.

Novi Crossover 2008 je prvi Peugeot, ki je bil že v osnovi načrtovan za prodajo na večih kontinentih, zato mu lahko rečemo tudi Peugeotov svetovni avto. Peugeot 2008 naj bi združeval pozitivne izkušnje v vožnji, navduševal z obliko in bil nadpovprečno uporaben.

Peugeot 2008 sicer v dolžino meri le 4,16 metra, a zaradi združevanja limuzine in športnoterenskega vozila (SUV) ponuja za svojo doložino nadpovprečno prostornost.

Vodja oblikovanja za model 2008, Eric Dejou je ob predstavitvi povedal: "Zasnova modela 2008 je sicer predstavljala pravi izziv, vendar so natančno vedeli, kakšno vozilo želimo ponuditi svojim kupcem. Prvotne stilske zasnove ni bilo potrebno občutno spreminjati vse do serijske proizvodnje. Obdržali smo poteze s skoraj čisto prvih skic.".

Peugeot 2008

Pri Peugeotu pravijo, da se bo dobro znašel tako v mestni gneči, kot na podeželskih cestah. Modelu 2008 so namenili zadnjo generacijo Peugeotovih motorjev, ki bodo 'krivi' zato, da se bo novinec ponašal z majhno porabo goriva, ter emisijami CO2, od katerih bodo nekatere celo nižje od 100 g/km.

Proizvodnja bo potekala na vseh treh kontinentih, kjer se bo 2008 tudi prodajal - v Franciji (Mulhouse), na Kitajskem (Wuhan) in v Braziliji (Porto Real).

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"