Playboy predstavlja Morgan evaGT

2. 2. 2011
Deli
Morgan evaGT (foto: Morgan)
Morgan

Morgana verjetno pozna vsak avtomobilski zanesenjak. Seveda: ob znamki Morgan se pred očmi pokaže avtomobil, ki bi lahko, takole na oko, prihajal tudi iz tridesetih let minulega stoletja.

A morgani se prodajajo za velike denarje, takšne avte pa je treba primerno predstaviti. Kar nekako v navado je prišlo, da se to ne dogaja več na plebejskih mednarod­nih avtomobilskih salonih, ampak na zborih oziroma shodih petičnežev, na primer na znani kalifornijski plaži.

Toda tokratna zgodba se začne z 'zafrkljivcem' (iz angleškega teaser), se pravi z risbo ali sliko, ki pokaže zelo malo, a vse­eno rajca. Morgan evaGT se je najprej pokazal v takšni obliki, nato pa se avgusta 2010 tistim z dovolj cvenka pod palcem predstavil na kalifornijski Pebble Beach.

Pebble Beach leži nekaj manj kot 200 kilometrov vožnje južneje od San Francisca in na tej plaži se vsako leto dogaja avtomobilski konec tedna, znotraj njega in kot njegova kulminacija pa nastop avtomobilske elegance v različnih razredih.

V razredu konceptnih vozil je med petnajsterico paradiral tudi novi morgan. Britanci so seveda vzhičeni in pravijo, da je evaGT videti omamen, izreden, sijajen, fantastičen, fenomenalen, kar do neke mere tudi drži. Morganovci pravijo, da so se pri dizajnu navezovali na britanske športne avtomobile iz petdesetih let minulega stoletja in med njimi še najbolj na bristol serije 400.

Bo kar držalo: poglejte dooolg motorni pokrov, lupinasto streho, par vrat v slogu spačka in kratek zadek, vse skupaj pa (spet) na dooolgi medosni razdalji in izredno kratkih previsih. Britanski tisk vzneseno trdi, da je to pravi morgan 21. stoletja.

Članek si lahko preberete na spletni strani Playboya Morgan evaGT.