Po napovedih tudi prve slike: takšna bo nova Katra!

4. 10. 2022 | Jure Šujica
Deli

Popolnoma nov električni avtomobil je zasnovan na platformi CMF-BEV.

Minuli teden smo pri Avto magazinu poročali o tem, da Renault za prihajajoči avtomobilski salon v Parizu (odprt bo že čez 14 dni) pripravlja kopico novosti. Med njimi bo tudi reinkarnacija legendarnega modela R4 oziroma 'Katre'. In očitno ne bo ostalo zgolj pri obljubah. Pri Renaultu so se namreč odločili razkriti tudi prvo fotografijo avtomobila. Slednja pa, čeprav je avtomobil postavljen v senco, razkriva marsikaj.

Po mnenju marsikoga velja Renault 4 za prednika sodobnih križancev, kar ni naključje. Avtomobil je bil namreč namenjen vožnji po slabših cestah in makadamu, zaradi česar je veljal za precej vzdržljivega in trpežnega. Terenski duh so očitno želeli izpostaviti pri sodobni reinkarnaciji avtomobila.

Čeprav je koncept zadržal prepoznavno linijo izvirnika, je hkrati hitro jasno, še posebej iz profila, da gre za povsem nov avtomobil. Ob prepoznavni maski hladilnika, tretjemu stranskemu steklu in pokončnih zadnjih lučeh je namreč izrazito poudarjena tudi terenska narava avtomobila, predvsem po zaslugi izrazito povečane oddaljenosti avtomobila od tal in razširjenih. Svoje nato doda še strešni prtljažnik.

Preberite še: Renault bo v sredini oktobra predstavil novo Katro, takšne so podrobnosti

Glede na agresivno podobo vozila se zdi, da je oziroma bo (delno) razkriti prototip v prvi vrsti služil kot atrakcija za privabljanje obiskovalcev na Renaultov razstavni prostor. A to bi bila v končni fazi lahko le poteza, s katero bi lahko še dodatno povečali zanimanje za morebitnega križanca (z nekoliko 'mehkejšim' značajem) z električnim pogonom, ki bo sledil že napovedanemu Renault 5.

Preberite tudi: VIDEO: Našli smo posnetek predsednika Pahorja, na katerem se vozi s svojo katrco (+ 4 zabavna dejstva o tem njegovem avtu)

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel