Počilo je med slavno dvojico!

17. 3. 2021
Deli

Najuspešnejši reli voznik vseh časo, devetkratni svetovni prvak Sebastieb Loeb, je svojega dolgoletnega sovoznika in prijatelja Daniela Eleno po 23 letih sodelovanja postavil na hladno.

Loeb, serijski zmagovalec na relijih svetovnega prvenstva v prejšnjem desetletju (od 2004 do 2012), ki se je zadnja leta osredotočil na zmago na reliju Dakar, med tem pa dve leti sporadično vozil tudi za WRC ekipo Hyundaija, se je odločil za dramatično in za mnoge poznavalce precej nerazumljivo potezo. Svojega dolgoletnega sovoznika Daniela Eleno, ki mu je pomagal do najboljših rezutlatov in s katerim je osvojil praktično vse naslove ter pomembnejše zmage, je - 'odslovil'.

Loeb je svojo potezo opravičil z željo po zmagi na Dakarju, kjer je (povprečno) nastopil že petkrat, pri 47 letih pa da nima več prav dosti časa za zmago. Hkrati je svojemu prijatelju povedal tudi, da to želi tudi Prodrive in ekipa Bahrain XRaid team Extreme za katere sta letos tekmovala. Letošnji Dakar je bil posebaj težak za dvojico, saj je dirkalnik BRX1 iz delavnice Prodrive (se še spomnite Subaruja?) pestilo celo kup otroških težav. Je pa res, da je Elena na začetku napravil navigacijsko napako, toda v primerjavi s časom, ki sta ga izgubila zaradi ostalih napak, to ni bil odločujoč dejavnik.

Četudi Loeb pušča odprto možnost sodelovanja pri drugih projektih (pri Hyundaiju se mu še niso povsem odrekli), je to glede na razočarane izjave Daniele Elene po vsem, kar je bilo rečenega, kar težko verjeti. Voznika takšnega kova, kot je Loeb, bi namreč tudi vodilni v Prodrivu težko prepričali ali prisilili v menjavo sovoznika, če tega ne bi želel tudi ali predvsem sam. Legendarne naveze je po 23. letih vendarle konec ...

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"