Podeljena priznanja za Gospodarsko vozilo leta 2016

21. 4. 2016
Deli

Letos je že enajstič potekal izbor najboljših gospodarskih vozil, v katerem so se bralci revij Mehanik in voznik ter Transport in logistika in strokovna žirija odločali med novimi gospodarskimi vozili, ki so v zadnjem letu prišla tudi na slovenski trg.

Priznanja so bila podeljena v štirih kategorijah. Pick-up leta 2016 je postal Nissan Navara, ki se je uvrstil pred Mitsubishi L200 in Ford Ranger, dostavnik leta 2016 pa Volkswagen Transporter T6, ki je tekmoval s Volkswagnom Caddyjem, Fiatom Doblójem in Peugeotom Partnerjem oziroma Citroënom Berlingojem. Avtobus leta 2016 je postal Iveco Bus Magelys pred avtobusom Setra Le Bussines, Tovornjak leta 2016 pa Iveco Eurocargo, ki se je uvrstil pred Renault Truck serije C/K in Scanio P CNG.

Pred podelitvijo priznanj je sicer potekal tudi strokovni posvet, na katerem so predstavniki ustanov vključenih v izobraževanje, zaposlovanje in delo voznikov razpravljali o problematiki pomanjkanja voznikov v prevozniški dejavnosti in težavah,ki spremljajo njihovo usposabljanje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja