Polestar začel zbirati naročila za avtomobil Polestar 1

13. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Sprva bo na voljo kupcem v 18 državah.

Volvo je danes uradno postavil na slovenski trg novega SUV-a z oznako XC40. Še nekoliko bolj pomembna novica pa je, da je naročila za prve avtomobile začela zbirati tudi Volvova hčerinska znamka Polestar. Ravno danes je namreč švedsko-kitajsko podjetje začelo zbirati naročila za izdelavo modela Polestar 1, ki se v teh dneh prvič javno predstavlja v Ženevi.

Čeprav je podjetje sprva načrtovalo izdelavo le 1.500 vozil v treh letih, pa je javnost za hibridni avtomobil, katerega cena bo znašala med 130.000 in 150.000 evri, pokazala izredno zanimanje. V podjetju zato že razmišljajo o povečanju proizvodnje. »Sedem tisoč posameznikov je pokazalo zanimanje za nakup našega avtomobila, kar je seveda odlična spodbuda. Zdaj je naša naslednja naloga dostaviti te čudovite avtomobile prvim kupcem,« je v izjavi za javnost dejal Thomas Ingenlath, predsednik uprave Polestarja.

Prednaročilo avtomobila bo zajemalo vplačilo 2.500 evrov pologa, s čimer si bo posameznik zagotovil mesto v čakalni vrsti za nakup avtomobila. Ta pa bo vsaj na začetku na voljo v zgolj 18 državah: na Kitajskem, v ZDA, na Švedskem, v Nemčiji, na Norveškem, v Nizozemski, Finski, Veliki Britaniji, Španiji, Franciji, Portugalski, Italiji, Avstriji, Švici, Belgiji, Kanadi in na Poljskem. Treba bo torej počakati, ali bo Polestar uresničil načrte o razširitvi proizvodnje in ali bo potem na voljo tudi pri nas.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol