To so trije visoko zmogljivi avtomobili vse bolj razširjene znamke

16. 6. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Polestar razkriva načrte, ki so jih napovedali že jeseni. Z eno objavo in fotografijo so (vsaj deloma) pokazali kar tri prihajajoče modele.

Pri Polestaru so s kratkim sporočilom in fotografijo objavili svoje namere - z novimi modeli čaka Polestar, ki je Volvova znamka zmogljivih premijskih električnih avtomobilov, v prihodnjih letih izrazita rast.

Na fotografiji lahko nove avtomobile vidimo sicer le iz zadnje strani, zanimivo pa so pri enem modelu bolj skrivnostni, saj je na fotografiji pokrit. Kljub temu se bodo vsi trije na cestah modelu Polestar 2 pridružili že do leta 2025, na trg pa bodo prišli v vrstnem redu poimenovanja.

Prvi - Polestar 3 - je pravzaprav že na ciljni ravnini. Predstavili ga bodo namreč oktobra, gre pa za zmogljiv SUV, o katerem več zaenkrat še ni znanega. Očitno pa ima zanimivo oblikovane steklene površine in mišičaste boke.

Naslednji bo Polestar 4 - "kupejevski" SUV, ki naj bi sledil leta 2023 in vstopil v "enega najbolj konkurenčnih tržnih segmentov v smislu povpraševanja, zmogljivosti in oblikovanja."

Polestar 4 pa iz zadnje strani izgleda kot višja različica Polestar 5, ki je štirivratni GT. Prihaja leta 2025, prototip pa bodo prvič pokazali na letošnjem festivalu v Goodwoodu.

Preberite tudi: Polestar O2 - Športni kabriolet klasične zasnove skriva posebnost, ki je v avtomobilskem svetu še nismo videli

V vseh treh primerih gre seveda za povsem električno gnana vozila. Nova BEV platforma dovoljuje napetosti do 800V, sistemsko moč do 475 kW (645 KM), največjo medosno razdaljo do 3,3 metra in vgradno baterije z zmogljivostjo do 110 kWh.

Hkrati so sporočili, da bodo v prihodnjih letih intenzivno povečevali prodajni doseg, leta 2025 pa bodo s ponudbo štirih modelov izdelovali po 160.000 avtomobilov letno. Kdaj bo znamka prisotna v Sloveniji, zaenkrat še ni znano.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja