Policija: gume Lassa so varne!

9. 12. 2013
Deli
Policija: gume Lassa so varne!

Pred nekaj dnevi smo poročali, da je vodstvo Policije zaradi suma, da sta dve gumi znamke Lassa, nameščeni na njihova vozila, počili zaradi slabe kvalitete, odredilo prenehanje uporabe teh gum.

Obe gumi so poslali v pregled v Nacionalni forenzični laboratorij, kjer pa so ugotovili, da za počeni gumi ni kriva napaka v izdelavi, temveč prenizek tlak v gumah.

V poročilo so zapisali: "Pri pregledu sprednjih desnih koles, zavarovanih s službenega vozila reg. št.: KP A8-397 in GO K4-259 smo ugotovili, da je nenadna izpraznitev obeh koles posledica razpadanja bočnice pnevmatike zaradi vožnje s premalo z zrakom napolnjenimi kolesi. Pri obeh smo našli enake sledi, in sicer proces razpadanja gume, ki se začne zaradi segrevanja pnevmatike, ki niso napolnjene na predpisan tlak. Torej je vzrok nenadne izpraznitve vožnja s premalo napolnjenimi pnevmatikami. Glede na dejstvo, da nismo našli mehanskih poškodb na tekalni površini in da sta oba ventila tesnila, je najbolj verjeten vzrok praznjenja koles montaža zimskih pnevmatik na stara platišča, ki so imela na tesnilnih robovih nečistočo in korozijo. Posledica je počasno praznjenje in padec tlaka, kar je dokaj pogost pojav. Po vsaki premontaži je potrebno večkratna kontrola tlaka v pnevmatikah."

Policija bo tako gume Lassa (znamka je sicer del koncerna Bridgestone) uporabljala še naprej.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja