Porsche 911 Targa tudi v novi generaciji ohranja prepoznavnost predhodnika

15. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli
Porsche 911 Targa tudi v novi generaciji ohranja prepoznavnost predhodnika (foto: Youtube: Porsche)
Youtube: Porsche

Po dveh odpovedih javne predstavitve bo premiero doživela v ponedeljek.

Pri Porscheju so, tako kot pri vseh preostalih avtomobilskih proizvajalcih, zadnja dva meseca preživeli zaprti med štirimi stenami in spremljali odpovedi avtomobilskih salonov, ki jih letos (tako kot bolj ali manj vseh dogodkov, ki bi se jih udeležilo večje število ljudi) ne bomo videli, ob tem pa odpovedovali tudi lastne predstavitve. A čakanja je konec in tudi v Stuttgartu so se odločili, da bodo v prihodnjih dneh izvedli svojo prvo virtualno predstavitev.

V ponedeljek popoldan bodo tako v Stuttgartu predstavili, kar zadeva obliko, eno od najbolj samosvojih izvedenk modela 911, ki pa je del ponudbe že vse od rojstva modela – Targa. Porsche je tako rekoč edina avtomobilska znamka, ki svojim kupcem še vedno ponuja možnost odprte strehe brez bočnih varnostnih lokov, a z vključenim zadnjim steklom, pri čemer so pri izdelavi prejšnje generacije z oznako 991 znova uporabili prepoznavni varnostni lok, ki je krasil vse izvedenke do prihoda generacije 993. In ker se aktualna generacija močno zgleduje po prejšnji, je bilo pričakovati, da bodo obujeno rešitev prenesli v prihodnost.

Kot rečeno, se pri Porscheju v zadnjem času srečujejo z različnimi odpovedmi in prav 911 Targa je ena izmed največjih žrtev tega, saj bi morala biti predstavljena že na avtomobilskem salonu v Pekingu oziroma pozneje na teniškem turnirju Porsche Grand Prix, a sta bila na koncu oba dogodka odpovedana. Sicer pa je pričakovati, da bo Targa s tehničnega vidika povsem enaka Carreri, pri čemer naj bi bila na voljo tudi s štirikolesnim pogonom ter v izvedbi GTS.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja