Porsche Boxster 718 glavna nagrada golf turnirja v Arboretumu Volčji Potok

11. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Za osvojitev nagrade pa ne bo dovolj zgolj zmaga na turnirju.

Golf navadno povezujemo s premožnimi posamezniki, skorajda celo z aristokrati, skratka šteje se za šport, rezerviran (večinoma) za ljudi višjega sloja, ki imajo kakšen evrov v denarnici več. Takim posameznikom pa seveda pripadejo tudi nekoliko dražji avtomobili. Tisti, ki si tega še niso privoščili, pa bodo imeli odlično priložnost že čez slaba dva tedna, da svojega športnika dobijo brezplačno.

24. 8. bo namreč na golf igrišču v Arboretumu Volčji Potok potekal že tradicionalni 11. festival golf Arboretum, ki sicer velja za enega od največjih tovrstnih dogodkov pri nas. Udeležilo naj bi se ga okoli 200 posameznikov, še posebej napeto pa bo pri 11. luknji. Po zaslugi pokrovitelja dogodka, podjetja Porsche center Ljubljana, bo namreč tekmovalec, ki mu bo na omenjeni luknji uspelo doseči tako imenovani hole in one, zadetek v luknjo zgolj z enim udarcem, v trajno last prejel nov avtomobil Porsche 718 Boxster.

Dosežejo ga le redki

»S Porsche Centrom Ljubljana uspešno sodelujemo že tri leta. Vsako leto imamo polno število prijav, igralci pa so še posebej navdušeni nad posebno nagrado. Na preteklih turnirjih smo lahko beležili res izjemno igro posameznih igralcev. Festival golfa je s pomočjo podpore Porsche Centra Ljubljana dvignil prepoznavnost festivala v Sloveniji. Lahko se pohvalimo, da je zanimanje za udeležbo res izjemno, saj je nagrada za hole in one izredno mamljiva. Tudi letos bomo stiskali pesti za vse igralce, v upanju, da si bo nekdo izmed njih vozilo Porsche 718 Boxster priigral v trajno last,« pravi Darko Horvat, direktor Golfa Arboretum Ljubljana.

Motivacija za dosežek je torej odlična, kljub temu pa je verjetnost, da bo kdorkoli izmed tekmovalcev domov odpeljal omenjeni avtomobil, majhna. 99 odstotkom igralcev namreč luknje z enim udarcem ne uspe doseči nikoli v življenju, brez hole in one pa se je tako odvilo tudi lansko tekmovanje. Bodo tekmovalci letos zaradi bogate nagrade morda nekoliko bolj natančni?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja