Porsche je personalizacijo povzdignil na novo raven

26. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli

Po novem si lahko na pokrovu vašega 911 omislite tudi lasten prstni odtis. A vse za svojo ceno.

Personalizacija svojega osebnega avtomobila ni nič novega. Številni posamezniki se že ob nakupu avtomobila odločijo za različne možnosti dodatne opreme, druga opcija so individualne barve, karoserijski dodatki in folije, s katerimi vozniki svoje avtomobile ločijo od drugih. No, Porsche pa je sedaj predstavil novo možnost, s katero bodo lahko vozniki resnično pustili vtis na svojih avtomobilih.

Kupcem novega modela 911 bo Porsche po novem omogočil, da bodo imeli na sprednjem pokrovu (prtljažnega prostora) lahko 'izrisan' ali bolje rečeno, natisnjen prstni odtis svojega palca. Ta bo vedno na sredini pokrova, kamor ga bodo natisnili s posebno tehniko. S pomočjo posebne tehnike tiskanja bodo poslej lahko na avtomobilih izrisali številne nove grafike, ki jih je s klasičnim barvanjem nemogoče nanesti na podlago.

Podatki na varnem

»Individualizacija je zelo pomembna za naše kupce. In noben drug dizajn ne more biti tako personaliziran, kot je naš prstni odtis. Porsche velja za pionirja na področju personalizacije, novo metodo tiskanja pa smo razvili s pomočjo naših partnerjev. Ponosni smo, da smo za novo storitev razvili povsem novo tehnologijo. Ključen faktor pri tem projektu je bilo sodelovanje različnih oddelkov,« je pojasnil vodja oddelka za individualna naročila Alexander Fabig.

Z novim pristopom pri Porscheju na nove modele 911 ne bodo tiskali le prstnih odtisov, temveč tudi druge vzorce, Meja je zgolj posameznikova domišljija. A takšna naročila nikakor ne bodo poceni. Od marca naprej, ko bo storitev v redni ponudbi, bo za tiskanje prstnega odtisa treba odšteti kar 7.500 evrov. V ta proces bo vključena odstranitev motornega pokrova po končani izdelavi avtomobila, zajem biometričnih podatkov in preslikava na pokrov. Pri Porscheju zagotavljajo, da bodo podatki o posamezniku ves čas varno shranjeni, stranka pa bo imela tudi možnost nadzora nad njihovo uporabo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja