Porsche je razkril pomemben del nove Panamere

7. 11. 2023 | Janoš Pečnik
Deli

Prenovljeno Panamero bodo predstavili še ta mesec, njeno notranjost pa si že lahko ogledate.

Nova oziroma občutno prenovljena Porschejeva športna limuzina prihaja 24. novembra. Ob kozmetičnih popravkih pričakovano tudi s posodobljeno pogonsko ponudbo - več moči in zmogljivejše baterije za priključne hibride, govori se tudi o dodatni zmogljivi priključni hibridni različici. Čeprav bo vstopna Panamera 4 še vedno imela le dvojno prisilno polnjen trilitrski šestvaljnik, naj bi nekateri trgi ostali brez klasično gnane izvedenke (gotovo je tu na prvem mestu Evropa). Več bomo torej izvedeli čez dobra dva tedna.

Precej sprememb pa bo očitno tudi v notranjosti in pri Porscheju so že pokazali prve fotografije. Najprej - ukrivljena voznikova instrumentna plošča je zdaj v popolnosti digitalizirana. Osrednji zaslon je z 12,6 palca nekoliko večji, tu pa je potem še možnost dodatnega zaslona diagonale 10,9 palca za sovoznika, ki omogoča spremljanje pretočnih vsebin. Kot v novem Cayennu in po vzoru Taycana torej.

Osrednjo konzolo so oblikovno nekoliko prečistili, zračniki so oblikovani bolj elegantno, ročica menjalnika se je preselila višje ob volan, s tem pa so pridobili tudi več odlagalnega prostora. Stikalo za menjavo voznih programov ostaja na volanu - v skladu s Porschejevim konceptom Driving Experience, ki najnujnejše kontrole za vožnjo združuje okoli volana. "Ključ" oziroma jeziček za vžig na levi strani volana je zamenjal gumb.

Porsche sicer notranjost omenja kot intuitivnejšo in elegantnejšo. Obenem so dodali več ambientalne osvetlitve in izboljšali oblazinjenje sedežev. Panamera bo sicer prvič na voljo z opcijo oblazinjenja brez usnja.

Preberite še: Kupili in plačali so ga pred več kot 20 leti, a jih še danes čaka v garaži na drugem koncu sveta.

BONUS VIDEO: Drift, reli in tovorna zver v enem? To je novi Raptor!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol