Porscheji tudi za Slovence

13. 10. 2015
Deli
Porscheji tudi za Slovence (foto: Saša Kapetanović)
Saša Kapetanović

Slovenci imamo radi lepe, a tudi hitre avtomobile. V ta izbor spadajo tudi Porscheji, za katere pri slovenskem zastopniku pravijo, da se, čeprav nam časi ne kažejo dobro, zanje spet vedno bolj odločajo.

Največjo težavo pri nakupu predstavlja cena. Vendar ne cena avtomobila sama, ampak različni oziroma (pre)številni davki, med katerimi pri dražjih in močnejših avtomobilih izstopa luksuzni davek, ki lahko avto podraži (v primerjavi z Nemčijo) tudi za do 50 tisoč evrov. Zato ne čudi, da so najbolj iskane različice tiste z dizelskim motorjem, ki brnijo v družinskem Macanu in njegovem večjem in starejšem bratu Cayennu. Za prvega z dizelskim motorjem je sicer še vedno treba odšteti okoli 100 tisoč evrov, Cayenne Diesel pa tudi v Sloveniji stane 'le' nekaj več kot 80 tisoč evrov.

Prodajne številke so resda visoke, a z nakupom takega avtomobila kupec natančno ve, kaj dobi. Ne nazadnje se po slovenskih cestah za enako ceno vozi precej manj cenjenih in predvsem manj čislanih vozil, ki z dodatno opremo brez težav stanejo več kot 80 ali tudi 100 tisoč evrov.

A kot rečeno, kupec Porscheja ve, kaj dobi. V tem se je lahko ponovno prepričal na Porschejevem Road Showu, ki ga je zastopnik organiziral na Vranskem. Avtomobili so paša za oči in dušo, in čeprav smo jih zbrani novinarji vozili že neštetokrat, vedno znova privabijo. Toda to so avtomobili, ki sicer veliko dajo, vendar zahtevajo spoštovanje, sicer ...

A bolj kot lego na cesti in glasno hrumenje si je večina prisotnih dan zapomnila zaradi Porscheja 911 Turbo S. Zakaj? Zato ker s programom za pomoč pri speljevanju z mesta do 100 kilometrov na uro pospeši v 2,9 sekunde. Je treba še kaj dodati? Cene in prodajno paleto si lahko ogledate na Porschejevi spletni strani.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"