Potrjeno: Nissan GT-R50 by Italdesign bo šel v maloserijsko proizvodnjo

17. 7. 2018
Deli

Ko so ga pred Festivalom hitrosti v Goodwoodu napovedali, na njem pa tudi predstavili, še ni bilo povsem gotovo, če bo Nissan GT-R50 by Italdesign doživel maloserijsko proizvodnjo. Zdaj je potrjeno, da jo bo.

Kot je za revijo Car Throttle potrdil Nismov programski direktor Bob Laishley, bodo izdelali 50 primerkov tega ekskluzivnega športnega avtomobila, za katerega bodo morali kupci odšteti najmanj 900 tisoč evrov. Proizvodnja bo butična, kar pomeni, da si bo kupec na njem lahko izpolnil marsikatero željo po dodatni opremi in podobnem, zato bo končna cena posameznega primerka lahko tudi veliko višja od omenjenega začetnega zneska. Laishley je tudi povedal, da ga bodo lahko pripravili tako za uporabo na javnih cestah kot tudi za dirkališča.

Proizvodni postopek za 50 primerkov je nekoliko zapleten, saj bodo najprej izdelali celoten Nissan GT-R, potem pa ga bodo odpeljali v Italdesignovo delavnico v Moncalieri pri Torinu, kjer ga bodo močno modificirali. Med drugim bo dobil večje hladilnike vstopnega zraka, močnejše bate in druge dodelave motorja, ki bodo njegovo moč dvignili na 710 'konjev'.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"