Povprečna poraba le 4,5 l

25. 7. 2007
Deli
Povprečna poraba le 4,5 l

Po 15.520 kilometrih in 35 državah se je Gerhard Plattner, svetovni prvak v varčni vožnji, z Roomsterjem 1.4 TDI 59kW vrnil v Mlado Boleslavo, na cilj svojega "družinskega popotovanja". V štirih tednih je za gorivo porabil le 752 €.

Polno naloženemu Roomsterju je v povprečju za vožnjo zadostovalo 4, 5 litra goriva na 100 kilometrov – in to ob povprečni hitrosti 78 km/h. Od prvotnega proračuna za gorivo 1.000 € je ostalo še 248 €.

Gerhard Plattner je s to vožnjo neizpodbitno dokazal, da ima lahko tudi polno naloženi Roomster (družinske člane so predstavljale lutke za poskusna trčenja z realistično telesno težo) majhno porabo goriva, ne da bi se "vlekel" po cesti.

Na servisu se je Plattner med svojih popotovanjem po evropskih mestih ustavil le enkrat, da so mu zamenjali vetrobransko steklo, v katerega je pri Rimu priletel kamen.

Gerhard Plattner je z Roomsterjem 1.4 TDI prevozil pot od Mlade Boleslav preko Hamburga, Amsterdama, Bruslja, Londona, Pariza, Luxemburga, Ženeve, Andore La Velle, Barcelone, Monte Carla, Vatikana do San Marina, nato s trajektom iz Ancone v Igoumenitsu, naprej v Thessalonike, Skopje, Edirne, Bukarešto, Brasov, Beograd, Budimpešto, Zagreb, Ljubljano, Dunaj, Bratislavo, Ushorod, Varšavo, Vilno, Rigo, Talin, St. Petersburg, Helsinke, s trajektom iz Helsinkov v Stockholm in naprej v Oslo, Kopenhagen, Rostock, Berlin ter spet v Mlado Boleslav.

Tiskovno sporočilo Porsche Slovenija

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"