Novice Promocijsko sporočilo

Prebrodite finančno krizo

19. 10. 2008
Deli
Prebrodite finančno krizo

Vprašanje, ki se te dni poraja vsakemu, ki daje nekaj na stran, je "kam vložiti? ". Borzni indeksi vsak dan znova trčijo ob dno, rast vrednosti nepremičnin se je ustavila in trend se bo kmalu obrnil navzdol, obresti pa ogroža podivjana inflacija. Na prvi pogled nam ne preostane drugega, kot da denar shranimo v nogavico in pospravimo v predal.

Ob bolj podrobni preučitvi ponudbe finančnih institucij v Sloveniji pa naletimo na novost na našem trgu – spletno bančništvo Diba, ki na naslovu www.diba.si ponuja spletni varčevalni račun. Posebnost Dibe je neprimerno višja obrestna mera, kot jo ponujajo bančne vloge na vpogled in to ob popolni likvidnosti denarja. Denar lahko iz svojega računa dvignete kadarkoli, brez dodatnih stroškov, ko pa bo na računu, ga bo plemenitila 4, 3-odstotna letna obrestna mera.

V čem je trik?

Diba omogoča storitev 100-odstotnega spletnega bančništva, torej nima svojih poslovalnic in bančnih okenc. S tem si zagotovi nižje stroške poslovanja, prihranki iz tega naslova pa pomenijo višjo obrestno mero za imetnike Diba računa.

Je varčevanje pri Dibi varno?

Diba ima vsa potrebna dovoljenja, ki jih slovenska zakonodaja zahteva za bančno poslovanje, posledično njene varčevalce ščitijo tudi vsi varnostni mehanizmi na tem področju. Spletno bančništvo Diba deluje pod okriljem slovenske podružnice avstrijske Zveze Bank. Po zagotovilih avstrijske vlade bo v Avstriji sprejet zakon, na podlagi katerega bo država Avstrija neomejeno jamčila za vse vloge fizičnih oseb, z veljavnostjo od 1. oktobra dalje. S tem bodo vaša sredstva na Dibi 100-odstotno varna.

Vaša sredstva na Dibi so torej zavarovana. Kaj pa možnosti zlorabe?

Informacijski sistem Dibe je tehnično odlično varovan, saj uporablja vse najmodernejše varnostne mehanizme, da boste do vašega računa v vsakem primeru imeli dostop le vi, pa zagotavlja identifikacija s pomočjo kvalificiranega digitalnega potrdila in osebnega gesla. Enostavno, varno in učinkovito.

Kdaj se torej splača varčevati z Diba računom?

Vedno, posebej pa takrat, ko ne želite, da vam prihranki izpuhtijo zaradi padca vrednosti delnic in ko ne želite svojega denarja vezati za dlje časa. Povedano enostavneje – s tem, da Diba računa niste odprli že včeraj, ste danes že malenkost izgubili. V težkih časih, ki smo jim priča danes, je namreč denar najbolje hraniti na varnem, kjer je neodvisen od tečajev delnic in kjer ga pred inflacijo varujejo visoke obresti. Denar bo nedotaknjen počakal in se plemenitil, če pa ga boste potrebovali, vam bo v vsakem trenutku na razpolago.

V brskalnik vpišite naslov www.diba.si, ter z nekaj kliki popolnoma brezplačno odprite vaš Diba račun.

(oglasno sporočilo)