Predstavljen je novi Mini

19. 11. 2013
Deli

Čeprav se na prvi pogled ne zdi, pa pri Miniju pravijo, da je avto popolnoma nov v vseh pogledih -  preoblikovan z namenom, da se še bolj optimizira njegove funkcije, zmogljivosti in stil.

Hkrati se novi Mini postavlja z izboljšavami v tehnologiji, izkoristku in moči agregatov, vozni dinamiki, kvaliteti in seveda personalizaciji. Znotraj je novi MINI, z vsemi akustičnimi izboljšavami, še tišji od predhodnika.

Novi MINI je od predhodnika večji (v dolžino 98, v širino 44 in v višino 7 milimetrov), za 28 milimetrov je daljša tudi medosna razdalja, torej tudi prostornejši in pohvalno varnejši.

Za 51 litrov je večji prtljažni prostor, ki zdaj ponuja 211 litrov uporabne prostornine. Pohvali se lahko tudi s popolnoma diodnimi (LED) žarometi, pri čemer so lahko LED tudi meglenke.

Premiero bo v novem Miniju (Cooper) doživel trivaljni bencinski motor s 136 'konji', Cooper S bo poganjal štirivaljni bencinski motor s 192 'konji', Cooper D pa trivaljni dizelski motor s 116 'konji'. Jasno, prav vsem bodo v pomoč turbopuhala.

Serijski menjalniki so ročni s šestimi prestavami, doplačilna možnost je enakostopenjski samodejni menjalnik.

Novega Minija si lahko ogledate v obširni fotogaleriji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"