Predstavljena notranjost Mercedesa-Benza razreda E

9. 12. 2015
Deli

Daimler-Benz se pripravlja na predstavitev nove generacije Mercedesa-Benza razreda E, januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu. Tokrat je objavil fotografije njegove notranjosti.

V potniški kabini novega razreda E prevladujeta predvsem velika 12,3-palčna (31,2 cm) zaslona na tekoče kristale, ki predvajata sliko z visoko ločljivostjo 1920 x 720 pikslov in se vizualno združita v široki zaslon, ki kot osrednji element armaturne plošče poudarja širino avtomobila. Voznik se lahko odloča med tremi videzi zaslona, na voljo pa je tudi z info-zabavnostnim vmesnikom Command Online. Drugačen bo le osnovni model, ki bo namesto z omenjenima zaslonoma opremljen s klasičnima merilnikoma v kombinaciji z zaslonom z diagonalo 17,8 ali 21,3 centimetra.

Poleg že znane na dotik občutljive ploščice na sredinski konzoli bo lahko voznik elemente avtomobila in info-zabavnostnega sistema upravljal tudi s pomočjo dveh na dotik občutljivih drsnih ploščic na vodoravnih krakih volanskega obroča, zato mu med vožnjo ne bo treba nikoli spustiti volanskega obroča.

Poleg kakovostnih materialov bosta potnike razvajala tudi ambientalna LED osvetlitev v 64 barvah in 3D zvočni sistem.