(Premiera) Osvežitev vodilnega na trgu kompaktnih SUV-jev

Čeprav se še danes zdi precej svež, pa je Peugeot 3008 star že štiri leta in tako zrel za prenovo.

(Premiera) Osvežitev vodilnega na trgu kompaktnih SUV-jev (foto: Peugeot) Peugeot
2. 9. 2020

Peugeot 3008 se je od prihoda na trg dodobra uveljavil v svojem razredu, saj so jih od predstavitve proizvedli že več kot 800,000. Med drugim je bil nagrajen tudi z nazivom evropski avto leta 2017. Karoserijske spremembe vključujejo novo sprednjo masko, sprednje žaromete z LED tehnologijo v vseh nivojih opreme, ter prenovljene zadnje LED žaromete, ki jih prekriva zatemnjeno steklo.

Za doplačilo je od sedaj na voljo tudi “Črni Paket,” ki zatemni vse svetle detajle na avtomobilu. V notranjosti so prenovljeni predvsem zasloni. Nov digitalni voznikov zaslon i-Cockpit se ponaša z visoko definicijo in 12,3 palčnim premerom, nov centralni zaslon na dotik pa s desetpalčnim premerom.

Za olajšano opravljanje med vožnjo, se pod ekranom nahaja tudi sedem preklopnih stikal, ki nudijo bližnjice do klime, radia in ostalih ključnih funkcij centralnega zaslona. Unikatna v razredu kompaktnih SUV-jev pa je tudi tehnologija nočnega vida, ki v primeru zmanjšane vidljivosti voznika opozarja na pešče in živali do razdalje 250 metrov.

Ponudba pogonskih sklopov vključuje bencinske in dizelske motorje, ter tudi dva priključna hibrida, ki bencinski motor združita z električnim pogonom. Najmočnejša hibridna različica se ponaša s 300 ‘konji’ motorne moči (224 kilovatov), štirikolesnim pogonom in električnim dosegom kar 59km po WLTP protokolu.